1. Blanda..
6,50 dl vatten
1 kg vetemjöl special
1½ tsk citronsmaksättning
1½ tsk apelsinsmaksättning
5 g torrjäst
2. Kör i 20 min på lägsta hastigheten i en degblandare
3. Tillsätt ...
500 g strösocker
480 g äggula (ca 24)
4. Kör tills äggulan blandats
5. Tillsätt 360 g mjukt smör
6. Kör i 10 min
7. Tillsätt....
250 g russin
250 g sultanrussin
250 g syltade apelsiner
8. Kör i 5 min
9. Låt jäsa 12 timmar i 20 grader på dragfri plats
10. Snitta ett kors och lägg i lite smör i varje panettone
11. Gräddas på 170 grader i ca 1 timme (eller tills innertemperaturen är 98 grader)
12. Låt den färdiga panettone hänga upp och ner och svalna
citron och apelsinsmaksättningen innehåller inga artificiella ämnen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar