Il Panettone Milanese (Panettone från Milano)


Panettone kommer ursprungligen från Milano. Se filmen hur en bagare i Milano gör en riktig panettone!

1. Blanda..
6,50 dl vatten
1 kg vetemjöl special
1½ tsk citronsmaksättning
1½ tsk apelsinsmaksättning
5 g torrjäst

2. Kör i 20 min på lägsta hastigheten i en degblandare

3. Tillsätt ...
500 g strösocker
480 g äggula (ca 24)

4. Kör tills äggulan blandats

5. Tillsätt 360 g mjukt smör

6. Kör i 10 min

7. Tillsätt....
250 g russin
250 g sultanrussin
250 g syltade apelsiner

8. Kör i 5 min

9. Låt jäsa 12 timmar i 20 grader på dragfri plats

10. Snitta ett kors och lägg i lite smör i varje panettone

11. Gräddas på 170 grader i ca 1 timme (eller tills innertemperaturen är 98 grader)

12. Låt den färdiga panettone hänga upp och ner och svalna







citron och apelsinsmaksättningen innehåller inga artificiella ämnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar